wettelijk huwelijk

  • Als je in de gemeente Terneuzen trouwt, geef je bij de ondertrouw je voorkeur aan voor mij.
  • In veel andere gemeenten kan ik worden beëdigd als trouwambtenaar voor één dag. Ik verzorg dan jullie hele trouwceremonie in deze gemeente.
  • Als een gemeente niet meewerkt aan de benoeming voor één dag, dan zijn er verschillende mogelijkheden:
    1. Ik kan samen met jullie de ceremonie vormgeven en ben de ceremoniespreker, behalve voor het officiële gedeelte (jawoord/akte) dat door de plaatselijke trouwambtenaar wordt uitgevoerd.
    2. Jullie kunnen gratis trouwen voor de wet. Dit kan in elke gemeente op meerdere tijdstippen per week. Leg dit lang van te voren vast, er wordt veel gratis getrouwd! In een minuut of tien worden alle wettelijke formaliteiten (jawoord en tekenen) – al dan niet met eigen getuigen – afgehandeld. Daarna voltrek ik op een door jullie gekozen moment en locatie een ceremonieel huwelijk. Zie daarvoor hieronder.
  • Omzetting partnerschap naar huwelijk.  Dat kan eenvoudig met jullie handtekeningen op een akte van omzetting. Getuigen zijn niet nodig, die hebben bij de partnerschap al getekend. Ik kan daarna een ceremoniële huwelijksvoltrekking verzorgen op een door jullie gewenst moment.
  • In het buitenland: Voor de wet trouwen in het buitenland is gebonden aan de regels en is niet overal mogelijk. Dit moet je van tevoren goed uitzoeken. Het gaat niet alleen om de rechtsgeldigheid van het huwelijk daar, maar ook over de juridische gevolgen in Nederland. Wil je toch in het buitenland trouwen, dan kan je ook hier kiezen om eerst gratis te trouwen en mij daarna in het buitenland een ceremonieel huwelijk laten verzorgen. 

ceremoniespreker

Jasperien Meinhardt

0031 (0)6-22552777
contact
Google+

Volg mijn blog met trouwverhalen…

 

 

Trouwambtenaar Jasperien 9.9 uit 36 ervaringen